امروزه نقش گوگل در رشد کسب و کار های آنلاین بر کسی پوشیده نیست. تاثیراتی که گوگل بر دیده شدن وبسایت شما و جذب مخاطبان حقیقی می گذارد قابل مقایسه با هیچ کانال دیگری نیست. از این رو توجه به سئو و بهینه سازی سایت برای کسب رتبه های بالاتر گوگل به اولویت اصلی وب مستران مبدل شده است.اما چه معیار هایی برای سئو حقیقی وجود دارند؟ و چطور می توانیم از دید گوگل انتخاب شایسته تری نسبت به رقبا باشیم؟
از کلمات ترکیبی استفاده کنید.
سعی کنید به جای استفاده از عبارت های تک واژه ای، از کلمات ترکیبی استفاده کنید. به صورتی که مخاطبان هدف شما را شامل شود. به عنوان مثال اگر شما یک آرایشگاه دارید عنوان «بهترین سوپرمارکت» عنوان خوبی نیست چون علاوه بر این که رقابت زیادی بر سر این کلمه هست، افرادی که از این طریق شما را پیدا می کنند، ممکن است مخطاب هدف شما نباشند. در عوض شما می توانید بنویسید «بهترین سوپر.مارکت در مطهری». برای این عنوان رقابت کمی هست و احتمال اینکه به بالاترین نقطه ی صفحه ی اول گوگل برسید زیاد هست و از طرفی هم دقیقا مخاطبان هدف شما را شامل می شود.
ضمنأ، سعی کنید با کلمات بازی کنید. به ترکیب های رایج، حرف یا کلمهی دیگری اضافه کنید. به تمام عناوینی که ممکن است در کنار موضوع اصلی توسط کاربران جست و جو شود نیز فکر کنید.
فراموش نکنید عاملی که باعث می شود کاربران از طریق گوگل به سایت شما بیایند، محبوبیت محتوای شما بر اساس نیازهای کاربر است. بنابراین در تهیه محتوای سایت، خودتان را جای کاربر فرض کنید و در مورد مطالبی که ممکن است مخطاب شما جستجو کند، مطلب بنویسید.
از عنوان و توضیحات صحیح و کاربردی استفاده کنید.
عنوان هایی که برای صفحه نخست سایت و دیگر صفحات آن انتخاب می کنید با ارزش ترین فاکتورهای
سئو هستند. دو قسمت مهمی که گوگل توجه زیادی به آنها دارد، تیتر (Title) و توضیحات (Descriptions) هر صفحه از سایت هستند. تیتر در دو یا چند کلمه به کاربر می گوید که محتوای این صفحه دربارهی چیست و همچنین ،توضیحات اطلاعات بیشتری درباره ی آن صفحه را شرح می دهد.
برخی به اشتباه تصور می کنند که تیتر و توضیحات تنها به صفحهی اول اختصاص دارد، در صورتی که گوگل برای هر صفحه از سایت شما به دنبال عنوان منحصر به فردیست. بنابراین پیشنهاد می کنیم که حتما برای صفحات عنوان های جداگانه ای بنویسید. توجه کنید که از تکرار بپرهیزید، چرا که گوگل ارزش زیادی برای صفحاتی با تیتر های تکراری قائل نیست. علاوه بر مد نظر قراردادن این مورد، سعی داشته باشید کلمه هایی را برگزینید که برای کاربر جذاب و قابل فهم باشند. عنوان های ابهام برانگیز اصلا مفید نیستند و باعث می شوند که مخاطب حتی قبل از تمام کردن جملهی شما، روی لینک رقیب تان کلیک کند.
ساختار صحیح و مناسبی برای سایت تان طراحی کنید.
ساختار سایت شما باید به گونه ای باشه که کاربر سایت شما با یک نگاه متوجه بشود چگونه می تواند به قسمت مورد نظرش برسد. از طرفی هم ساختار سایت باید به گونه ای باشد که کاربر برای رسیدن به بخش مورد نظرش نیاز به بیش از دو کلیک نداشته باشد. ساختار سایت مناسب باعث می شود کاربر شما زمان بیشتری را در سایت شما سپری کند که این موضوع یکی از عوامل مهم در رتبه بندی سایت ها در گوگل هست.
از طرفی دیگر در ساختار سایت خودتان نباید اهمیت تگها Heading مثل H1 و H2 را نادیده بگیرید. خوشبختانه در سایت شرکت بابون وب شما به راحتی می توانید ساختار سایت خودتان را به بهترین شکل تنظیم نمایید.
شما باید در ابتدای سایت خودتان منو قرار دهید. همچنین هر جا که نیاز هست لینک به دیگر قسمت های سایت قرار دهید. همچنین در هر صفحه یک تگ H1 و چندین تگ H2 در نظر بگیرید. این نکته رو در نظر داشته باشید که یک صفحه نباید بیش از یک تگ H1 داشته باشد. برای تنظیم ساختار تگ نوشته ها در سایت بابون وب کافیست هنگام ویرایش متن، تگ مورد نظرتان را انتخاب نمایید.
هر چه شما ساختار بهتری برای سایت خودتان در نظر بگیرید باعث خوانایی بیشتر مطالب سایت شما و ماندگاری بیشتر بازدید کننده در سایت شما می شود.
مخاطبان موبایلی خود را خیلی جدی بگیرید.
طراحی مناسب برای موبایل و توجه به نسخه ریسپانسیو سایت، می تواند برگ برنده شما در سئو باشد. توجه بیشتر گوگل به سایت های Mobile-Friendly برای کاربرانی که بوسیله ی موبایل به جست و جو می پردازند، آنقدر مهم است که بعضا بدون درنظر گرفتن پارامترهای اساسی سئو نظیر پیج آتوریتی، در مقایسه با رقبا به رتبه های برتری دست خواهید یافت. از این جهت به دلیل کیفیت سایت و افزایش سهولت استفاده از آن، رفته رفته در گوگل پیشرفت خواهید کرد.
حضور در شبکه های اجتماعی
خیلی وقت است گوگل جهت رتبه بندی سایت از آن روش های قدیمی یا Old-School استفاده نمی کند!
یکی از روشهای با ارزش امروزی٬ سوشالایز سایت به معنای میزان حضور و فعالیت در شبکه های اجتماعی است. پس چرا شما از آن غافل باشید؟ سعی کنید صفحه وب سایت و شرکت خود را در شبکه های اجتماعی نظیر فیسبوک٬ توییتر٬ لینکدین٬ یوتیوب و گوگل پلاس راه اندازی کنید. اگر می خواهید سیگنال خوبی به گوگل بفرستید٬ به گوگل پلاس بیشتر توجه داشته باشید.
دریافت بک لینک های ارزشمند
همواره تاکید کرده ایم که چند بک لینک درست و حسابی و مرتبط با موضوع سایت شما بهتر از هزار لینک بی ربط و خریداری شده است. همینطور که میدانید اگر از روش های غیر قانونی و Unnatural برای دریافت لینک استفاده کنید سایت تان دیر یا زود مورد خشم گوگل قرار می گیرد و پنالایز می شود پس سعی کنید استراتژی برای دریافت لینک های سالم و ارزشمند داشتـه باشید.
لینک دهی داخلی
یکی دیگر از موارد مهم در سئو، لینک دهی داخلی صفحات وب سایت شما است. صفحات شما توسط گوگل و دیگر موتور های جستجو بوسیله جستجوی عنکبوتی یا Spider Search بررسی می شوند. به همین دلیل اگر لینک دهی داخلی مناسبی داشته باشید، تاثیر مهمی بر سئو شما خواهد گذاشت.